Raadsplein met raadsvergadering (Mededelingen, Vragenuur, De Stemmingen) en vier sessies. Voor aanvang van het raadsplein reiken de lokale journalisten de Peter-van-Groenigen-Bokaal uit aan de Beste Politicus van 2022.

Inspreken kan in het Vragenuur en bij de openbare sessies; aanmelden voor 19 januari kan tot woensdag 18 januari, 12 uur. Kijk voor de afspraken op de website of neem contact op met de griffie. Op de website staan vanaf 9 januari de raadsstukken bij de datum van 19 januari.

19 jan. 2023, 16:45

• In 2019 besloot de raad over wat in de gemeente gebeurt om het Klimaatakkoord uit te voeren op het gebied van energie. Door energie anders op te wekken, moet er minder CO2 uitstoot komen. Ook moet de energie die er is beter gebruikt worden. Dat heet energietransitie. De doelen van het Klimaatakkoord zijn scherper dan in 2019, omdat de klimaatverandering ernstiger en sneller blijkt. Bovendien is door de oorlog in Oekraïne de prijs voor energie sterk gestegen. De afspraken over de Energietransitie in de gemeente moeten daarom aangepast.

Sessies in de Heijezaal