Raadsplein met raadsvergadering (Mededelingen, Vragenuur, De Stemmingen) en vier sessies. Voor aanvang van het raadsplein reiken de lokale journalisten de Peter-van-Groenigen-Bokaal uit aan de Beste Politicus van 2022.

Inspreken kan in het Vragenuur en bij de openbare sessies; aanmelden voor 19 januari kan tot woensdag 18 januari, 12 uur. Kijk voor de afspraken op de website of neem contact op met de griffie. Op de website staan vanaf 9 januari de raadsstukken bij de datum van 19 januari.

19 jan. 2023, 16:45

• De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is een belangrijke “wet” van de gemeente. Elke gemeente heeft zo'n APV. Er staan regels in over de openbare orde. In de sessie gaat het over enkele wijzigingen. Het college wil bijvoorbeeld de tijdelijke regels voor terrassen verlengen tot 2024, zodat er tijd is om te kijken wat er met die regels moet gebeuren. De tijdelijke regels kwamen er door de coronacrisis. Andere wijzigingen zijn nodig omdat enkele Nederlandse wetten inmiddels veranderd zijn. Een nieuwe regel gaat over de veiligheid op Schiphol.

Sessies in de Heijezaal