Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Algemene vergader informatie

De raad vergadert in het (tijdelijke) gemeentehuis: Taurusavenue 100, Hoofddorp. Op 2 juni bestaat het Raadsplein uit de raadsvergadering (met het Vragenuur, Raadsdebat en De Stemmingen), en een sessie. 

Inspreken kan bij het Vragenuur; aanmelden voor 2 juni kan tot woensdag 1 juni, 12 uur: griffie@haarlemmermeer.nl . Vermeld ook uw telefoonnummer en kijk voor de afspraken op de website. Inspreken bij het raadsdebat en de sessie kan niet, omdat daar al hoorzittingen over waren op 12 en 19 mei. 

Agenda’s zijn onder voorbehoud. Nadere en actuele informatie bij de griffie.

Datum:
02 jun. 2022, 17:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Raadsvergadering in de raadzaal

Raadzaal
 • Om de ruimtelijke en maatschappelijke opgave in Graan voor Visch Zuid en Stationskwartier in Hoofddorp voor elkaar te krijgen kan de gemeente de Wet Voorkeursrecht Gemeenten toepassen. Met dat voorkeursrecht heeft de gemeente een actieve en regisserende rol bij de invulling van de plannen. Door de vestiging van een voorkeursrecht zijn eigenaren verplicht om, wanneer zij hun grond willen verkopen, deze eerst te koop aan te bieden aan de gemeente. Daarmee verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kan de gemeente op tijd handelen en vooruitlopen op eventuele (ongewenste) grondtransacties in de gebieden. Daarnaast kan het voorkeursrecht speculatie tegengaan, en houdt de gemeente grip op de grondprijzen. Op 19 mei was een hoorzitting over dit onderwerp.

  Fragmenten
  Fragment 1 01:20:58 Download Afspelen
  Sprekersfragmenten
  Er zijn geen sprekersfragmenten
  Er is geen actieve pagina
  vergroten Sluiten