Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Raadsplein, 22 april 2021 19:00:00

Algemene vergader informatie

Digitaal Raadsplein, sessieavond met twee sessies. De raadsstukken staan op: haarlemmermeer.bestuurlijkeinformatie.nl

Datum:
22 apr. 2021, 19:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Haarlemmermeer hoort bij de Metropoolregio Amsterdam. Daarin werken de gemeenten van Lelystad tot Velsen en Zandvoort, en van Zaanstad tot en met Haarlemmermeer samen. De Metropoolregio heeft een nota geschreven over de ontwikkeling (transitie) van de metropoolregio naar betere en krachtiger samenwerking. Het college van burgemeester en wethouders hebben commentaar geschreven op de voorstellen van die transitie. De sessie bespreekt de transitie en het commentaar van burgemeester en wethouders.   

  • De gemeente heeft het cultuurbeleid tot 2030 opgeschreven in de nota “Ruimte voor cultuur, kansen voor ondernemerschap”. Elke vier jaar is er een evaluatie of dat beleid nog op goed is. Het streven is een cultureel aanbod dat kwalitatief, goed en levendig is. Bedoeling is dat Haarlemmermeer een aantrekkelijk gebied van 31 kernen is en blijft. Dat men behalve wonen en werken, ook van kunst en cultuur kan genieten. Het cultuurbeleid heeft een speciale focus op jeugd en jongeren.

  • De raad bespreekt de voortgang van Park21, dat is het gebied tussen Hoofddorp Toolenburg/Tudorpark, en Nieuw Vennep/Getsewoud. Dit grote project van uiteindelijk 360 hectare combineert landbouw met parkaanleg en vrijetijdsvoorzieningen. Raadsstukken staan op: haarlemmermeer.bestuurlijkeinformatie.nl . U hoeft niet meer in te loggen! 

Heijezaal