De beide stemhulpen van Haarlemmermeer zijn online. 29 stellingen bij Kieskompas en 30 stellingen bij Stemwijzer over de belangrijkste onderwerpen laten zien wat de partijen vinden, om u van dienst te zijn bij uw keuze voor de gemeenteraad. 

haarlemmermeer.kieskompas.nl      en    haarlemmermeer.stemwijzer.nl 

Kieskompas artikel
                          Stemwijzer logo artikel

Beide tools hebben een eigen manier om stellingen voor te leggen, Kieskompas laat de kiezer zien temidden van het politieke landschap. Waar staat ú ten opzichte van de partijen, welke partij staat het dichtst bij uw standpunten? De meeste mensen hebben namelijk niet één partij waarop ze zouden willen stemmen. 

De Stemwijzer geeft een goed overzicht met Ja /Nee/ Geen mening. Veel mensen vinden die manier gemakkelijker om te doen. 

Haarlemmermeer heeft al sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 twee stemhulpen, om de eenvoudige reden dat een deel van de kiezers de voorkeur geeft aan Kieskompas, en een ander deel liever de Stemwijzer doet. In voorgaande jaren deden ongeveer 25.000 mensen een van de Haarlemmermeerse stemhulpen, dat is bijna een kwart van de kiezers. 


Stemwijzer logo artikel