Vastgoed en vluchtelingen

Gepubliceerd op: 09 september 2022 15:09

Behalve de raadsvergadering met het Vragenuur (vanaf 17.00 uur) en De Stemmingen (vanaf 22.15 uur) zijn er slechts twee sessies tijdens het raadsplein van 22 september. Maar dat zijn wel sessies over belangrijke onderwerpen. 

Gemeentelijk vastgoed
Het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) is een plan voor het onderhoud van het vastgoed (dat zijn de gebouwen) van de gemeente. Dat onderhoud wordt niet allemaal tegelijk maar over meerdere jaren uitgevoerd. Zo worden ook de kosten over meerdere jaren verdeeld. De gemeente stelt het onderhoudsplan voor die gebouwen elke vijf jaar bij, en dan is dat steeds een planning voor de komende tien jaar. Die bijstelling elke vijf jaar heet een "actualisatie". De gemeente zet ook elk jaar geld opzij voor het onderhoud van de gemeentelijke gebouwen. Om de gebouwen in goede staat te houden moet de komende tien jaar meer geld worden gereserveerd voor het onderhoud. Haarlemmermeer onderhoudt haar ge-bouwen op conditie niveau 3 van de Nederlandse Norm (NEN) 2767. Dat betekent sober en doelmatig. De sessie is vanaf 19.00 uur in de Raadzaal. 

Vluchtelingen
De burgemeester heeft de raad op 8 september een brief gestuurd over de opvang van asielzoekers, statushouders en Oekraïners in de Haarlemmermeer. Momenteel huisvest en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) tijdelijk 475 mensen in crisis-noodopvang, en zijn er 650 Oekraïense vluchtelingen in de gemeente. Daarnaast wonen 356 Oekraïners bij particulieren. De gemeenteraad wil de actuele situatie bespreken. De sessie is in de Raadzaal begint om 20.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

Raadsstukken voor deze vergadering staan hier bij de vergaderdatum 22 september.

Raadhuis Halfweg, 09-09-2022 15:57:02
Haarlemmerstraatweg nummer 51: het raadhuis van de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is één van de gebouwen op de lijst van het gemeentelijk vastgoed (foto: Beeldbank HLMR, Jur Engelchor)