Ramses en Joris, (loco) kinderburgemeester

Gepubliceerd op: 23 september 2022 15:09

Voor de vijfde keer benoemde de gemeenteraad een kinderburgemeester, en deze keer óók een loco kinderburgemeester. Van alle inzendingen werden Ramses Opdam en Joris Vleeming als zijn vervanger gekozen. De kinderburgemeester in Haarlemmermeer helpt de grote mensen burgemeester bij haar representatieve werk, zoals de ontvangst van Sint Nicolaas, en allerlei speciale gebeurtenissen, zeker als het over kinderen gaat. Kinderburgemeester zijn is best een zware taak, zei burgemeester Marianne Schuurmans in haar inleiding, en daarom is er ook een loco gekozen, zodat zij de taken onderling kunnen verdelen. Voor Marianne Schuurmans is wethouder Jurgen Nobel de (eerste) loco. 

Na de inleiding werden Ramses en Joris plechtig benoemd, en gefeliciteerd door alle aanwezige raadsleden, wethouders en natuurlijk door de meegekomen vriendjes en familie. De beëdiging is terug te zien op deze website.  

Burgemeester met kinderburgemeesters 23-09-2022 15:52:19
Burgemeester Schuurmans heeft een jaar lang extra hulp van kinderburgemeester Ramses Obdam (links) en loco kinderburgemeester Joris Vleeming (rechts). Foto: HLMR Jur Engelchor