Nieuw college

Gepubliceerd op: 11 juni 2022 08:06

Precies drie maanden na de verkiezingen vergadert de gemeenteraad over het coalitieakkoord van VVD, HAP, D66 en CDA. Aansluitend aan het debat stemt de raad over de wethouders, zodat die daarna benoemd kunnen worden. Meteen na de benoeming van de wethouders volgt de installatie van hun opvolgers in de gemeenteraad. Alleen Mariette Sedee zit momenteel niet in de gemeenteraad. Voor de VVD keert Henriët van den Berg terug en wordt Asha Mees voor het eerst benoemd. Voor D66 komt Sophie van de Meeberg terug in de raad. Opvolgers bij de HAP  zijn Jeanette Koolmoes (raadslid sinds 2019) en Kees Klaassen. 

De volledige agenda van deze buitengewone vergadering staat bij de raadsstukken, agenda 15 juni. Zoals altijd is ook deze vergadering live te volgen via deze website (en achteraf te bekijken). 

Nieuw college, 12-06-2022 17:26:51
De wethouders zoals voorgedragen door de onderhandelaars over het akkoord. Van links naar rechts: Charif El Idrissi (HAP), Marja Ruigrok (VVD), Marjolein Steffens (HAP), Jurgen Nobel (VVD), Mariette Sedee (CDA) en Charlotte van der Meij (D66). (foto: gemeente Haarlemmermeer, Jur Engelchor)