Haarlemmermeer Lyceum: de beste debaters

Gepubliceerd op: 18 november 2022 18:11

Een jaar lang mogen de scholieren van het team van Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand-Dalton zich de beste debaters van Haarlemmermeer noemen. Voor de vijftiende keer was het Scholieren Debattoernooi in de Raadzaal. Het team van het Haarlemmermeer Lyceum TTO (Tweetalig Onderwijs) ging naar huis met de beker voor het onderling best samenwerkende team. De scholieren van het Nova College hadden in de debatten vaak de lachers op hun hand. Zij wonnen dan ook de twee bekers voor leukste team en origineelste team. 

Eigenlijk nóg leuker dan de debatten tussen de scholen, waren de drie debatrondes van het gezamenlijke team van de drie winnende scholen, tegen het team van raadsleden. Twee keer ging het volgens de jury aardig gelijk op. Maar in het laatste debat over de stelling "Jongeren moeten hun ouders dwingen om duurzamer te leven"  bliezen de scholieren de raadsleden van de vloer. Volgens de jury dus, en die bestond uit andere raadsleden. Stellingen en deelnemers aan het 15e Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi

HDST Nova met bekers
Het team van het Nova College ging met twee bekers naar huis: voor "origineelste debaters" en voor "leukste team" van 2022 (foto: griffie HLMR/ Jur Engelchor)