Eline Gumbert (GroenLinks)

Gepubliceerd op: 09 september 2022 14:09

Op 8 september was zo ongeveer de allereerste handeling van burgemeester Marianne Schuurmans na het zomerreces, de beëdiging van Eline Gumbert (GroenLinks) en van drie tijdelijke medewerkers bij de griffie.

Eline Gumbert volgt Maaike Ballieux op, die per 1 september is afgetreden vanwege de bestuurscultuur in Haarlemmermeer (nieuwsbericht 30 juni. Sylvia Schlebaum, Miranda Timmermans en Marnix Gerdink versterken tijdelijk het griffie team wegens langdurig verlof van enkele medewerkers. 

In haar openingswoord memoreerde burgemeester Schuurmans verder dat het voor iedereen en zeker ook voor de volksvertegenwoordiging een spannend jaar wordt, gezien wat er gebeurt in de wereld, zowel globaal en lokaal, "hebben we te maken met problemen rond het klimaat, de gasprijzen, de hoge inflatie, en het vertrouwen in de overheid dat op een dieptepunt is beland". De burgemeester riep de raadsleden op om de verbinding te blijven zoeken met de inwoners die onder deze verschillende crises lijden. Het is volgens Marianne Schuurmans een gezamenlijke opgave van het gemeentebestuur om contact te houden, en te kijken of het goed gaat. 

Griffiemedewerkers, 09-09-2022 14:56:13
Beëdiging van drie (tijdelijke) griffiemedewerkers: Sylvia Schlebaum, Miranda Timmermans en Marnix Gerding (vlnr; foto: John van der Rhee)