De Raad Fietste in Badhoevedorp

Gepubliceerd op: 03 juli 2022 15:07

Er zijn zoveel ontwikkelingen tegelijkertijd dat de eerste editie van De Raad Fietst sinds september vorig jaar geheel aan Badhoevedorp was gewijd. Op zaterdagochtend verzamelden leden van de Dorpsraad en de gemeenteraad in het Ramada hotel aan de Sloterweg om vandaar uit per fiets in heel Badhoevedorp op lokatie te bekijken wat er aan ontwikkelingen gaande is. Badhoevedorp is decennialang mishandeld door de A9 die dwars door het dorp liep. Dankzij de omlegging van die weg kan Badhoevedorp nu weer een echt en leefbaar dorp worden.  Daarbij blijken de wensen van achter de tekentafels te stuiten op de werkelijke mogelijkheden en van wat volgens inwoners logisch en beter zou zijn. Genoeg voor raadsleden om te bekijken en te bespreken. Een voorbeeld. Wat als het Definitief Stedebouwkundig Ontwerp (DSO) is gebaseerd op het Duurzame Inrichting Openbare Ruimte (uit 2015) en de normen voor het "speelbeleid" daarin niet overeenkomen met het vastgestelde "speelruimteplan" uit 2021. Behalve "spelen" ging het over het verkeer in en langs het dorp, over de groenvoorzieningen en over de kwaliteit van nieuwbouw op de plaatsen waar ooit die oude A9 liep. 

De Raad Fietst sloot af met een gezamenlijke lunch bij QBeach met als voornaamste gespreksonderwerp: wat nemen de raadsleden nou mee van zo'n fietstocht. Dat het weer eens belangrijk blijkt om het allemaal eens met eigen ogen te zien.

Oorspronkelijke was het de bedoeling dat de raad vorig jaar in september al naar Badhoevedorp zou gaan. Omdat die route al zo lang was, is besloten om het gedeelte Badhoevedorp later te doen.
De routekaart staat hier. De toelichting met informatie en knelpunten staat hier.  Meer informatie over deze editie van De Raad Fietst bij secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl

De Raad Fietst bij Sloterbrug 03-07-2022 14:34:16
De Raad Fietst op 2 juli 2022, stop en uitleg bij de Sloterbrug (foto: raadsgriffie) 

(dit bericht is een actualisatie van de aankondiging van de fietstocht gepubliceerd op 26 juni)